Ny verksamhetschef ska leda förbundskontoret #hgfgotland #gotland

Hyresgästföreningen Gotland, Hyresgästföreningen Region Stockholm, Hyresgästföreningens Riksförbund

Den första april tillträder Per Björklind som verksamhetschef. Det är en helt ny chefsroll direkt underställd förbundschef, med ansvar för att leda verksamheten på förbundskontoret. Han kommer närmast från Region Stockholm, där han varit regionchef sedan 2019.

Per Björklind blir från och med första april därmed ny chef för enhetscheferna vid förbundskontoret. Han blir också övergripande ansvarig för förbundskontorets budget samt ansvarig för samarbetet med arbetstagarorganisationerna. Förändringen i förbundskontorets ledning ska stärka och driva på förbundskontorets uppdrag att leda organisationen och leverera utifrån framtagen grundleverans, så att vi snabbare och mer samordnat når våra mål.

– Per har en lång bakgrund inom Hyresgästföreningen, på många nivåer, vilket är en stor styrka i arbetet mot EN organisation. Hans erfarenheter från uppdraget som regionchef i Stockholm är också en mycket bra grund för rollen som verksamhetschef. Per har en förmåga att bygga team och ge människor en känsla av sammanhang och gemenskap, en förmåga som är viktig när vi nu ska skapa nya former för samverkan på förbundskontoret och stärka samarbetet med alla regioner. Han är också lugn och strukturerad vilket är egenskaper jag uppskattar, säger förbundschef Erik Elmgren.

– Jag kände mig otroligt hedrad när Erik ställde frågan om att bli verksamhetschef på förbundskontoret. Givetvis är det sorgligt att lämna regionen efter så lång tid, men jag lämnar inte organisationen. I den nya tjänsten kommer jag arbeta nära alla regioner på ett nytt och spännande sätt. Jag ser enormt mycket fram mot att tillsammans med Erik, regionerna och inte minst förbundskontorets alla medarbetare fortsätta att bygga och utveckla ett riktigt starkt och proaktivt förbundskontor, säger Per Björklind.

Per Björklind har varit regionchef vid Region Stockholm sedan 2019. Han har arbetat inom Hyresgästföreningen sedan 2008, först som förhandlare på Region Stockholm och fastighetsekonom på Riksförbundet, och mellan 2014 och 2018 var han förhandlingschef vid Region Stockholm. 

Åsa Schneider går från och med april 2022 in som tillförordnad regionchef i Region Stockholm, parallellt med att tjänsten utlyses internt.